Google+ Followers

Tuesday, 21 October 2014

Resepi macaroni bakar gerenti menjilat sudu! hewhew

Salam buat semua.

hari ahad haritu sempat buat macaroni cheese untuk makan malam sekeluarga
tapi tak sempat nak snap gambaq pon dah habes di makan . T_T

takpa. jom kita buat lain kali ok.tapi x boleh banyak banyak makan. nanti badan macam tong drum! hahaha

jadi resepi nya adalah

MACARONI CHEESE

macaroni elbow (ikut nak buat brapa orang makan)
bawang holland (satu labu)
capsicum (merah,hijau, kuning)

untuk kuah putih

1/4 mentega
2 sudu tepung gandum
2 cawan susu freshmilk
garam
lada hitam
cheesedale 2 keping (kalau nak lebih cheese boleh tambahkan)

cara buat kuah putih

cairkan mentega dalam kuali * api perlahan
masukkan tepung gandum (kena kacau selalu nnti berketul)
masukkan susu 
biar panas sedikit masukkan cheese, kacau sampai cheese cair
masukkan garam dan lada hitam
siap!

kuah merah
sos kimball original
daging kisar

cara buat kuah merah
panaskan minyak zaitun sedikit
masukkan bawang hollang dipotong dadu
masukkan daging kisar atau ayam kisar (pilihan sendiri)
biar sampai masak
masukkan capsicum dipotong dadu
masukkan sos kimball 
*saya tambah cili kisar 2 sudu bagi pedas 
biar mendidih dah siap!
opss garam jangan lupa ye!

cara caranya adalah:

1. masukkan macaroni yang sudah direbus dalam kuah putih kacau sekata
2. masukan dlaam loyang (ikut suka)
3. letak kuah merah atas macaroni tadik
4 parutkan cheese mozarella keatas kuah merah
5. bakar pada suhu 160C selama 30 minit (ikut oven ye)

agak2 dah perang cheese dah masak leteww. boleh ngap!

selamat mencuba!

Monday, 20 October 2014

Teka teki OH Teka teki

Salam buat semua yang membaca.

hari isnin mood kena baik tau!sebab ye la permulaan hari baru!! Hati mau ceria dong! kekeke

Jom main teka teki dengan iolss mau ngak ibu ibu bapak2. *dahkenapaakujadiminahindoni


Jeng jeng jeng!

No 1. Masak asam campur masak lemak kuning jadi apa?

No 2. Dalam sebuah akurium ada 40 ekor ikan emas. Tiba tiba 7 daripadanya mati lemas, isipadu air dalam akuarium tu berkurang ke bertambah? 

No 3. Dalam sebuah insiden membatitkan pertembungan bus dan treller minyak, bengkok kat mana?

No 4. Zizan kawen emma maembong jadi filem apa? *ini kawan aku yang reka.hahahaha

anda bijak untuk menjawab? sila sila di alu alukan. 
kalau betul tepuk tangan untuk diri sendiri ok!

ceriakan hari mu ^.^

Friday, 17 October 2014

Review Novel #Dia. Random Guy by Farah Husain

woah woah another review novel kan.? best sebenaqnya review novel ni. at least orang lain boleh tahu best ke idak novel tu kan??

jadi nya pilihan saya kali ini adalah Dia  Random Guy dari penulis Farah Husain.



alkisahnya mula mula tengok dekat mpH alamanda dengan cik suzaiha :) 

me: eh macam best la novel ni. Tapi aku tak da duit dah nak beli novel
sue: takpela lain kali pulak hang beli, jimat!
me: takpa nanti masuk list.

balik umah kakak tengok kat rak dia. OMG !! ada la DRG!! apa lagi capai terus pastuh kakak kata. best tau novel tu.

hambik sehari baca novel ja sampai mama bising bising :P

kekeke

Novel ni berkisahkan alina seorang wanita la kot sebab umur dia dah 32 rasanya. dia pi randomly tarik tangan seorang laki ni yang nama amzar. kekeke
ada ka patut tarik suka hati. then alkisahnya, amzar ni boss tempat dia keja. memang habes la alina ni.

apa yang sweet dalam cita ni adalah

1. jalan cerita mudah paham
2. i like part sos tuh betullah kadang kadang kita mampu pon nak capai yang mahal kan? sob sob
3. amzar betul betul sayang kan alina. heh! ada lagi ka laki mcm tu zaman la ni. hahhaa
4. novel ni betul betul menyentuh bab keluarga dan kawan. memang best bila mak tiri alin mmg sayangkan alin mcam adik dia jugak.
5. tambah tambah bila alin duk cakap dengan cik jantung hati dia tu..memang lawak habes. hahaha

nak cerita lebih lebih pun kena baca la baru tahu best ke idak.keke.

so selamat membeli ye kakak kakak sekalian :)

P/s: jumpak novel dia yang second tros grab tanpa membaca sinopsis. haha. pulun yo!

Thursday, 16 October 2014

Wordless Wednesday

Rata rata bukak belog mesti naik camni pada setiap rabu 
"wordless wednesday"
Iolss pon follow je la kan. apa eh wordless wednesday? bunyik mcm surug kurangkan perkataan pada hari rabu. eh eh dah mcm banyak perkataan dah ni . kekeke

so this is my WORDLESS WEDNESDAY!


Bila kau mula rebah dan jatuh
Bila kau rasa merapuh
Bertahanlah kau sesaat lagi
Dan tiupkanlah dalam hati

Kau manusia
Takkan sifar cela
Tak sempurna
Itu bukan dosa

(Hani,zue, fynn - Kayuh semula)





Tuesday, 14 October 2014

#Alang rebus tak empok [ Aimi Shabana]

Salam buat semua yang membaca,

satu lagi review book dari saya kerana saya suka baca novel . kekeke 
Jadi buku ini berkisar tentang apa? Jeng jeng jeng. jom kita tengok kulit dia dulu.


#apa yang best tentang buku ni.

1. takdak bahasa omputih. senang cek nak paham
2. Heroin tak lawa, selalu kan novel mesti heroin lawa
3. Hero memang hensem tapi tak la kaya mana. tipikal budak lelaki nak perempuan cantik ja jadi aweks. *kan dah kena balasan bak kata Aiman.

Ok sudah.Jom sambung cerita

Kisah tentang Shifa. Muka penuh jerawat siap ada nanah. berbonggol bonggol. kulit lawa skit pada jalan tar. oh my. macam aku waktu sekolah menengah dulu. sebab tu kena reject! 

tapi si hero, Ziyad ni nak juga berkawan dengan shifa. katanya lelaki dan perempuan boleh mesra atas nama tali persahabatan.. choii. mana ada lelaki dan perempuan berkawan. salah seorang pasti tergelinciaq la :P

Shifa dan ziyad memang baik dua orang. Lama lama ziyad sendiri yang nampak shifa tu manis, shifa tu comel. shifa tu sweet. kan? sampai dia sanggup baca novel baju melayu hijau serindit  yang shifa baca, nak pakai baju melayu sama shifa dan dia demam bila dia tinggal shifa dekat pasa payang tu.

waktu tu memang rasa nak hempok ziyad. sampai hati buat camtu .sob sob sob. Aku sokong part sarah ketuk kepala ziyad. padan muka!!!! Bagi kesedaran skit. Oh lupa nak cerita pasal zara julia..balalalala malas nak type nama dia.hahaha.. 

seriuosly? pakai bau kalau tak sampai tiga hari tak basuh? ewww muka ja lawa. perangai tak semenggah.

kesimpulannya, lastly Allah perkenankan doa shifa supaya ziyad nampak dia sebagai shifa. 

"Beauty will faded as time goes by, a good heart is hard to maintain but it is precious than any other things"

tengok. tak semestinya tak cantik tak da orang berkenan. jadi jom makan k colly bagi cantik.hahahah 

jadi. pi carik baca hadam. tapi kalau tak best taktau la kan. Iolss suka cita ni. *Nora bagi 4 bintang. :P

Monday, 13 October 2014

Ika Fantasi ke??


Tajuk macam dalam komik KAWAN kan?? ika fantasi. hewhew

dulu waktu sekolah rendah orang suka panggei iolss ika fantasi. dak pon kaki retot.

tapi bukan sebab kuat repot. tapi sebab "ketot" =.=' adakah saya yang comel ni kata ketot!

ketuk satg baru hang tau!! :P



sebenarnya nak share lagu lagu yang iolss duk dengaq la ni . :)



Don’t wanna break your heart
I wanna give your heart a break
I know you’re scared it’s wrong
Like you might make a mistake
There’s just one life to live
And there’s no time to waste, to waste

(Demi lovato, Give your heart a break)


But even if the stars and moon collide

I never want you back into my life
You can take your words and all your lies
Oh oh oh I really don't care
Even if the stars and moon collide
I never want you back into my life
You can take your words and all your lies
Oh oh oh I really don't care
(Demi lovato, Really dont care)

I dedicate this song to you,
The one who never sees the truth,
That I can take away your hurt, heartbreak girl.
Hold you tight straight through the day light,
I'm right here. When you gonna realize
That I'm your cure, heartbreak girl?
(5second of summer, Heartbreak girl)


Sunday, 12 October 2014

Coklat cake moist mudah sedap dan moist!

Salam buat semua,

mesti ada diantara kita yang duk belek2 hp nak google resepi kan.

Meh nak bagi resepi mudah coklat cake moist!

weee~~~

kasik tunjuk gambaq bagi terbakaq sket :P
COKLAT CAKE MOIST

1 cwn tepung gandum* 
1/2 cwn serbuk koko* 
1 sudu teh baking powder* 
1/2 sudu teh soda bikarbonat* 
saya pakai tepung bluekey naik sendiri
1 cwn gula perang 
1/2 cwn myk jagung 
11/4 cwn air dlm petisejuk( saya guna 1 cwn air sejuk dari peti sejuk dan 1/4 cwn susu cair) 
1 sudu teh esen vanila 
1/2 sudu teh nescafee (saya pakai 3in1 nescafe satu paket)* 
1/2 sdu teh garam 
1 sudu teh jus lemon(saya guna secubit cream of tartar) 

cara: 
1. Pnskn oven 160 degree.
 2. Ayak bhn bertanda*
 3. Dlm satu bekas add bhn2 ayak,gula perang dan garam.Gaul rata. 
4. Tuang air serta susu cair ,myk,esen vanila dan perasa kopi.Kacau dgn whisk hingga sebati dan bhn x bergentel2. 
5. Add jus oren.kacau sebati 
6. Tuang dlm lyang yg telah disapu sedikit mentega dan tepung. 
7. Bkr selama 35~ 40 min atau sehingga kek masak mengikut oven masing2 tapi masak sekejap ja sebab sikit je adunan ni.

untuk topping :

3 sudu besar whipping cream
setengah coklat masakan
1 sudu butter

dah siap kan tuang topping dan tabur choc rice. makan panaih panaih memang terangkat  laaa.. 

SELAMAT MENCUBA uolss :P

Saturday, 11 October 2014

Resepi cheesecake blueberry gerenti SEDAP!

huahuahua . tengok tajuk pon dah rasa kesedapan cake tu tau! melampau iolss =.='

oke first time buat kan seriusly jadi tapi make sure oven uols, uolss tau kondisi dia ok!



Blueberry cheesecake

Base:
110g butter, di cairkan
200g digestive biscuits
2 sb brown sugar

Cara2 membuat base:
1. Satukan semua bahan2 base. Gaul rata.
2. Sediakan loose base tin bersaiz 9'. Masukkan adunan base dalamnya & tekan rata.
3. Bakar dalam oven selama 10 minit


Filling:
500g cream cheese
30g butter
129g gula kaster
1 biji parutan kulit lemon
1 biji jus lemon
30g tepung jagung, di ayak
250ml Anchor whiiping cream
4 biji telur
150g blueberry pie filling

Cara membuat filling:
1. Pukul cream cheese & butter hingga lembut.

2. Masukkan gula, parutan kulit lemon, jus lemon & tepung jagung. Pukul hingga sebati.

3. Kemudian, masukkan whipping cream. Pukul hingga pekat. Masukkan pula telur sedikit demi sedikit. Pukul sebati.

4. Keluarkan loose base tin berisi base tadi, tuang 1/2 adunan filling dalamnya. 

5. Guna sudu, masukkan blueberry pie filling atas filling cheese tadi. Tuang pula baki adunan filling perlahan2 hingga habis.

6. Bakar kek guna kaedah water-bath pada suhu 160 C selama 1 jam atau hingga kek masak. selalu oven saya 1 jam 40 minit baru masak . aish.!

7. Sejukkan sepenuhnya baru di simpan dalam peti sejuk selama semalaman.
.

Topping: beli ja kat kedai kek siap satu bekas 10 hinggit. tapi sedap bak hang!.kahkah

jadila cheesecake blueberry.rasa sebijik secret re****. takyah p beli dah! saya dah buat 5 kali. rasa sedap ja. ok bai! :P

SELAMAT MENCUBA.

Friday, 10 October 2014

Hobi baru yaww~~

Assalamualaikum buat semua yang membaca entry ni.

Cik tuan rumah sekarang ada hobi baru. kekeke
hobi melukih kartun .

best oo. lukih lukih buh kat ig. Motif: supaya IG nampak lebih ceria *gelek2 hidustan
hahaha

ni la antaranya


si gadis manis :)


Dr addin n benz alif (aA+bB)


maaf jika aku tak sempurna :)


si gadis comel :)


do follow my ig okeh :) kekeke

Thursday, 9 October 2014

I'm Back

Dengan serius nya,

saya kembali balik kepada janji janji nak post satu hari satu post
:P
janji tinggal janji kan
aptb. kekekeke

so, i'm back. do follow me k. aiceh. *gedik

:)

welcome home ika *tepuk tepuk bahu sendrik

Thursday, 3 July 2014

Menjual novel terpakai :)

salam. saya nak let go novel novel pilihan .

1. Di penghujung ceritaku
2. Jula Juli bintang tujuh
3. Cintai aku boleh?
4. Airis
5. Senyum sampai langit
6. Vehan: satu cerita
7. Jangan jatuh cinta

kalau berminat boleh email eh nuratiqahamzah@gmail.com
harga still murah :)
buku kondisi tiptop macam baru lagi :)


Tuesday, 1 July 2014

Novel to let go..Jual novel !!


Saya nak letgo novel ni. Serius..harga bleh nak nego.hehe Kondisi novel tiptop. Baru baca sekali je. Tak jejas pun. Boleh pm. Or drop email eh. nuratiqahamzah@gmail.com. nak wassap ka 0134746656..
#Novel #sitirosmizah #cukupderitaitu #adahhamidah #janganjatuhcinta #secondhand #novelterpakai

Wednesday, 25 June 2014

Novel to let go! 2nd Hand novel

salam.

ada sesiapa mencari novel secondhand novel?

saya nak let go novel saya:

1. Cukup derita itu -Siti rosmizah
2. Jagan jatuh cinta - Adah Hamidah

Harga boleh nego lagi. sebab memang macam baru.
 boleh email saya ye,
nuratiqahamzah@gmail.com

thanx :)

Friday, 20 June 2014

Review [Vice versa] karya Ednin

Salam buat semua yang membaca :)

senyum.senyum.senyum
sepanjang hari ni aku senyum ja..kenapa??

sebab Iman Uzair <3 Ezzah Hani ..hahaha
Novel Vice Versa ni serius best.


Quote of the day
"dendam adalah perkara terindah dalam hidup"
eh salah tu
"kemaafan adalah dendam terindah dalam hidup"

uzair ni dendam dekat abg ngah, si ezzaq sebab ezzaq adik dia "irah" tu meninggal
bukan kah kita umat islam kena terima Qada' dan Qadar
ish uzair ni..cepuk satg..haha :P

tapi bila ezzah vice versa kan dendam uzair
perkara terindah berlaku dalam hidup depa
serius kena baca buku ni
ada moral and objektif.
siok la.senyum. senyum baca ezzah amik hati uzair.
boleh try nanti.hahaha..

and the best part is..they happyly ever after.siap ada baby nama pun sedap "umar khalis"
and to write, Ednin :

1. thank you for the sweet story
2. and the moral of the story
 3. cover book paling chanteks
4. buat saya tersenyum seorang
5. buat saya tambah my current obsesi 
:P
last but not least,

boleh tak buat cerita pasai Along..please please please...hahahhaa
saya nak sangat cerita pasai Along..keke..kuat sangat mengusik :P

bagi sorang perempuan beku .dingin plak kat si Along tu pleahhh.and put the heroin nama Atiqah. <3
hahahaaha..
ok bai

Monday, 16 June 2014

Kembali

Salam buat semua yang membaca,

hai hai..
lama tak menepek kat sini.
hewhewhew
berjalan jalan mellihat Alam :)

Tuesday, 20 May 2014

Sekadar Perkongsian :)

Salam buat semua yang membaca,

entry kali ni mungkin agak taching bagi setengah pihak
tapi mungkin lagi setengah akan rasa biase biase je
*takpayah ulas lanjut

baru baru ni aku bukak fb yakni facebook
al semua orang tahu, Fb ni ibarat diary yang di letak depan meja kita..nak bagi orang baca
semua orang akan tahu hari ni buat apa, dapat apa, makan apa, minum apa dll.

bagi pendapat aku tak salah pun kalau nak tulis status,
* Alhamdulillah, hari ni hubby bagi bunga besaq van :)
* Yeay, baby bergerak gerak
* eh eh dapat surat tawaran ke london laaa...
*makan dip dip la hari ni..

ok.memang bagi aku, tak salah pun nak tulih camtu..tapi dalam kita tak sedar, dalam kita seronok beronok2
ada orang, 
nak belajar sampai degree pun susah
nak beli kepci pun menabung, apatah lagi *dipdip
kena kata sebab tak kawen kawen lagi :(
kawen lama tapi susah nya nak dpt anak :( :(
suami pulak panas baran (T_T)

pernah kau pikir semua tu??
pernah tak kau fikir, kau tayang semua yang ALLAH bagi tu 
ada orang lain teringin, sedih..
sedangkan kau seronok,

bila di nasihat, engkau kata 
"alah dia tak nak usaha"

memang makang penampaq lee.. :(
sedeh dengan orang mcm ni..

pendapat aku, tak salah pun nak express kan rasa kita,
cuma berpada pada.
ingat apa yang kita buat semua akan di hisab

aku bukan pandai sangat bab-bab agama ni,seriusly speaking
tapi aku akan cuba "pedho" untuk bab bab mcm ni
kalau kau try sekali pun bagus :) :)

the end

*pedho= jaga

Monday, 19 May 2014

Tragedi'es

Salam buat semua yang membaca,

Tragedi?? selalu nya tragedi ni mesti dikaitkan dengan benda tak baik kan.
sebegitulah terjadinya kat aku sabtu lepas.
17052014
Biasa la sebulan sekali Appoiment dengan Dr kat seberang jaya
klinik kesukaan pakcik n makcik
aku?antara yang termuda
I'm a LUPUS fighter! yeah!!!

so.nak dijadikan cerita kena masuk ubat cyclo
last la ni for 6 times
Nurse pun buat la keja dia 
cari cari urat..tapi gaya cam tak yakin.
tak pa..aku yakin kan dalam diri.
takkan nurse ni tak pandai kan.
sekali dia masuk ubat,,
lenguh,sakit,kebas semua ada sebelah tangan
dan yang paling tak best siap bengkak mcm  gemok gila tangan
heoll..cemana

last last tgk ice pack.
cucuk tangan lagi sebelah..3 kali daaa cucuk
selamat tak bengkak dh..
huhuhu

sehari jugak la bengkak..siap kaki skali bentan
sampai rasa nak demam urat.hoho

first time in forever..dah mcm lagu frozen.
hahaa.takpa pengalaman
lepas ni kena request la.
sian saya :(

oke yang tu ja nak story .hehe.
enjoy the life with Allah ok.don't forget :)

Friday, 16 May 2014

Terima Kasih Cikgu

Terima kasih pada mu cikgu
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajar ku
Terima kasih ku kepada mu cikgu

Terima kasih cikgu :)
Happy teacher's day kepada cikgu di seluruh dunia 

Kepada cikgu cikgu saya :

Tadika kemas
Cikgu Fardu'ain
Sek.ren. kebangsaan Methodist PB
Sek.men keb (A) Kerian (SMKAK)
Kolej matrikulasi Pulau pinang
USM Transkrian (KKJ Bahan dan sumber Mineral)

Espeacially for my MOM and DAD..terima kasih mama dan abah sentiasa jadi cikgu yang terbaik dalam hati.
i always love u (",)

Thursday, 15 May 2014

New road taken

Salam buat semua yang membaca,

tajuk omputih habeh la kan
padahal kalau nak tulih melayu pun boley
tak pa skali skala asah skil Oh My English
hewhewhew

so memula nak cita pengalaman tak abeh mengaji
then sekarang macam nak sambung balik mengaji
cemana?
heol..


Harapnya ini keputusan yang betul dan tepat untuk diri sendiri!!!
fokus.fokus.fokus

kemain kau.tapi bukak fb.bukak blog.layan insta.layan wechat
dah.sudah
pi amik sample nun.
ok.jom.

Wednesday, 14 May 2014

Review Novel # 1.2.3 bintang di langit

Salam semua yang membaca,
Hari ni mood baek.nak review novel yang dah bapa kali tah khatam.
dalam dia ada perasa manis, pahit, masam masam manis (^.^)
boleh bayang?


Jom kita bagi rasa sikit.
#1,2,3 bintang di langit karya Bidayatul.H

ini kisah lelaki dan perempuan berkawan
dari kecik kecik
tanpa sedaq..nama Ahmad farhan anak teruna makcik sarimah tertinggal dekat hati Nur Farha (Ji'a)
Gadis yang dalam diam menyimpan perasaan dekat "paan"
 Tapi bila Paan tau..dia kecewa sebab dia rasa Ji'a tak patut suka dekat dia.
sedangkan depa kawan baik.

aku pun tak paham apsal paan beria marah Ji'a. cakap bebaik tak boleh?
kawan lama kot..Ji'a yang selalu ada untuk paan.
takkan tak nampak.
emo aku belebih lebih part ni. tambah tambah jumpak Ji'a semata waktu Ji'a nak kawen dengan mamat indon tu.
siap cakap Ji'a akan buat tindakan bodoh lagi.
ish ish nak kena tumbuk mamat ni.hahaha

Tapi bila Ahmad Farhan jumpa Nur Farha balik setelah sekian lama
baru terusik hati dia. baru la nak cari kemaafan
semua sebab salah faham.
tapi mungkin ada sebab Allah tak bukak lagi hati Paan waktu tu
sebab waktu tu depa masih remaja.
lagipun Hati manusia Allah yang pegang. Jadi mintak lah dengan Allah.
lagi satu kena pi blanja makcik yg kata 
"yang ni orang rumah paan ka?"
sampai lari balik si Ji'a ni.hahaha 
semuanya sebab "baju warna senada" :)

walaupun penulis tak tulis Ji'a berdoa dekat Allah jodoh dia A.Farhan
mesti Ji'a berdoa moga dijodohkan dengan yang baik baik
See. last last Farhan nampak bintang di langit tu bersinar untuk dia.
1,2,3 Ji'a Ji'a Ji'a
sangat best cita ni
Highly recommended
aku telebih xcited
sebab depa cakap utara

selalunya novel kan keja engineer.anak datok datin. pakai keta apa jenama pun aku tak knai
hat ni dekat ja dengan Hati..
tahniah penulis..walaupun tak baca review saya!!

n penulis ni ada blog dan cerita baru.
isma n ilyasa
hewhew

dapatkan segera di popular. warna biru ye.!
ok setakat ni
As salam

Monday, 12 May 2014

Suka.Duka

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
 
  Kau lah yang di situ
 Setia menunggu ku
 Kau lah yang satu
 Menjadi sahabatku

 Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu
Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Thursday, 8 May 2014

Review Pertama # 3 ceritera dalam sebuah rasa

Salam buat semua yang membaca.
eh. jawab salam dulu ye kakak kakak adik adik :)

Hari ni nak review novel yang panaih panaih lagi kuaq dari PWTC
 tenkiu bery mucho kepada "pai" sebab belikan. *hewhew


#Kimbap Baju kurung Firus-Amany

Best tak best cita ni tahap tatau la bila sama plak dengan cita dalam hidup aku.
tapi semua tu waktu sekolah menengah. DG pula *DG heroin. waktu universiti atau kolej. Punya obses DG ni dengan Izzat, sanggup tunggu izzat sampai sepuluh tahun. dan sangat bebaloi sebab last last izzat dapat jugak dekat DG.. bak kata Mimi, Thanks to najiha.

tapi betul la kata orang Allah temukan kita dengan orang yang salah dahulu..sebelum orang yang betul baru datang. Dan dalam kes DG ni ada hikmah Izzat :
1. tak nampak DG dari awal sebab waktu tu diorang tak matured. 
2. Lagi senang jumpa restu keluarga
3. Izzat pula yang kejaq DG

so cute of DG and Izzat :) 

# ice - nirrossete 

KIV

# tapai pulut daun getah- Faziela

Tengku Reza Azahari or EE ni memang sangat menarik aku rasa. 
1. ada kawan baik nama pijie 
2. asyik bejodoh dengan aza
3. suka makan tapai
4. aku tak nampak dia, tapi dia so cute

kisah EE dan aza kalau ikot ada ka realiti cam tu?? tapi tak mustahil kan.
Jodoh pertemuan di tangan Allah
macam mana EE ada untuk aza. macam tu aza untuk EE

Dulu aku rasa hero hero novel Syud memang menarik perhatian. sekarang rasanya faziela pulak duk buat hati aku huru hara. haha..

oke.kembali kepada realiti. setakat ni review aku. just nak share memang senyum je baca novel ni. Hilang penat balik keja. hewhew 

-the end-

Alhamdulillah :)

Salam buat semua warga blogger,

Alhamdullilah, syukur ke hadrat ilahi sebab Allah masih dan masih panjangkan umur saya untuk kembali berblogger 

yeay!

akan dimanfaatkan sebaik mungkin.

siapa kata hidup tiada masalah?

cuma baigamana kita kembali pada segala pencipta kita.

merasmikan blog blackbeggie. yeay \(^.^)/