Google+ Followers

Wednesday, 14 May 2014

Review Novel # 1.2.3 bintang di langit

Salam semua yang membaca,
Hari ni mood baek.nak review novel yang dah bapa kali tah khatam.
dalam dia ada perasa manis, pahit, masam masam manis (^.^)
boleh bayang?


Jom kita bagi rasa sikit.
#1,2,3 bintang di langit karya Bidayatul.H

ini kisah lelaki dan perempuan berkawan
dari kecik kecik
tanpa sedaq..nama Ahmad farhan anak teruna makcik sarimah tertinggal dekat hati Nur Farha (Ji'a)
Gadis yang dalam diam menyimpan perasaan dekat "paan"
 Tapi bila Paan tau..dia kecewa sebab dia rasa Ji'a tak patut suka dekat dia.
sedangkan depa kawan baik.

aku pun tak paham apsal paan beria marah Ji'a. cakap bebaik tak boleh?
kawan lama kot..Ji'a yang selalu ada untuk paan.
takkan tak nampak.
emo aku belebih lebih part ni. tambah tambah jumpak Ji'a semata waktu Ji'a nak kawen dengan mamat indon tu.
siap cakap Ji'a akan buat tindakan bodoh lagi.
ish ish nak kena tumbuk mamat ni.hahaha

Tapi bila Ahmad Farhan jumpa Nur Farha balik setelah sekian lama
baru terusik hati dia. baru la nak cari kemaafan
semua sebab salah faham.
tapi mungkin ada sebab Allah tak bukak lagi hati Paan waktu tu
sebab waktu tu depa masih remaja.
lagipun Hati manusia Allah yang pegang. Jadi mintak lah dengan Allah.
lagi satu kena pi blanja makcik yg kata 
"yang ni orang rumah paan ka?"
sampai lari balik si Ji'a ni.hahaha 
semuanya sebab "baju warna senada" :)

walaupun penulis tak tulis Ji'a berdoa dekat Allah jodoh dia A.Farhan
mesti Ji'a berdoa moga dijodohkan dengan yang baik baik
See. last last Farhan nampak bintang di langit tu bersinar untuk dia.
1,2,3 Ji'a Ji'a Ji'a
sangat best cita ni
Highly recommended
aku telebih xcited
sebab depa cakap utara

selalunya novel kan keja engineer.anak datok datin. pakai keta apa jenama pun aku tak knai
hat ni dekat ja dengan Hati..
tahniah penulis..walaupun tak baca review saya!!

n penulis ni ada blog dan cerita baru.
isma n ilyasa
hewhew

dapatkan segera di popular. warna biru ye.!
ok setakat ni
As salam

2 comments:

  1. Dah nampak! *menangis*
    Terima kasih Blackbeggie *terharu*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakak bidayatul..ni saya laa eqatieqah :) knai x? Lama dh haaa tulih review ni kekeke..makaseh baca :)

      Delete