Google+ Followers

Tuesday, 14 October 2014

#Alang rebus tak empok [ Aimi Shabana]

Salam buat semua yang membaca,

satu lagi review book dari saya kerana saya suka baca novel . kekeke 
Jadi buku ini berkisar tentang apa? Jeng jeng jeng. jom kita tengok kulit dia dulu.


#apa yang best tentang buku ni.

1. takdak bahasa omputih. senang cek nak paham
2. Heroin tak lawa, selalu kan novel mesti heroin lawa
3. Hero memang hensem tapi tak la kaya mana. tipikal budak lelaki nak perempuan cantik ja jadi aweks. *kan dah kena balasan bak kata Aiman.

Ok sudah.Jom sambung cerita

Kisah tentang Shifa. Muka penuh jerawat siap ada nanah. berbonggol bonggol. kulit lawa skit pada jalan tar. oh my. macam aku waktu sekolah menengah dulu. sebab tu kena reject! 

tapi si hero, Ziyad ni nak juga berkawan dengan shifa. katanya lelaki dan perempuan boleh mesra atas nama tali persahabatan.. choii. mana ada lelaki dan perempuan berkawan. salah seorang pasti tergelinciaq la :P

Shifa dan ziyad memang baik dua orang. Lama lama ziyad sendiri yang nampak shifa tu manis, shifa tu comel. shifa tu sweet. kan? sampai dia sanggup baca novel baju melayu hijau serindit  yang shifa baca, nak pakai baju melayu sama shifa dan dia demam bila dia tinggal shifa dekat pasa payang tu.

waktu tu memang rasa nak hempok ziyad. sampai hati buat camtu .sob sob sob. Aku sokong part sarah ketuk kepala ziyad. padan muka!!!! Bagi kesedaran skit. Oh lupa nak cerita pasal zara julia..balalalala malas nak type nama dia.hahaha.. 

seriuosly? pakai bau kalau tak sampai tiga hari tak basuh? ewww muka ja lawa. perangai tak semenggah.

kesimpulannya, lastly Allah perkenankan doa shifa supaya ziyad nampak dia sebagai shifa. 

"Beauty will faded as time goes by, a good heart is hard to maintain but it is precious than any other things"

tengok. tak semestinya tak cantik tak da orang berkenan. jadi jom makan k colly bagi cantik.hahahah 

jadi. pi carik baca hadam. tapi kalau tak best taktau la kan. Iolss suka cita ni. *Nora bagi 4 bintang. :P

No comments:

Post a Comment