Google+ Followers

Friday, 17 October 2014

Review Novel #Dia. Random Guy by Farah Husain

woah woah another review novel kan.? best sebenaqnya review novel ni. at least orang lain boleh tahu best ke idak novel tu kan??

jadi nya pilihan saya kali ini adalah Dia  Random Guy dari penulis Farah Husain.



alkisahnya mula mula tengok dekat mpH alamanda dengan cik suzaiha :) 

me: eh macam best la novel ni. Tapi aku tak da duit dah nak beli novel
sue: takpela lain kali pulak hang beli, jimat!
me: takpa nanti masuk list.

balik umah kakak tengok kat rak dia. OMG !! ada la DRG!! apa lagi capai terus pastuh kakak kata. best tau novel tu.

hambik sehari baca novel ja sampai mama bising bising :P

kekeke

Novel ni berkisahkan alina seorang wanita la kot sebab umur dia dah 32 rasanya. dia pi randomly tarik tangan seorang laki ni yang nama amzar. kekeke
ada ka patut tarik suka hati. then alkisahnya, amzar ni boss tempat dia keja. memang habes la alina ni.

apa yang sweet dalam cita ni adalah

1. jalan cerita mudah paham
2. i like part sos tuh betullah kadang kadang kita mampu pon nak capai yang mahal kan? sob sob
3. amzar betul betul sayang kan alina. heh! ada lagi ka laki mcm tu zaman la ni. hahhaa
4. novel ni betul betul menyentuh bab keluarga dan kawan. memang best bila mak tiri alin mmg sayangkan alin mcam adik dia jugak.
5. tambah tambah bila alin duk cakap dengan cik jantung hati dia tu..memang lawak habes. hahaha

nak cerita lebih lebih pun kena baca la baru tahu best ke idak.keke.

so selamat membeli ye kakak kakak sekalian :)

P/s: jumpak novel dia yang second tros grab tanpa membaca sinopsis. haha. pulun yo!

No comments:

Post a Comment